Gezicht op de Waal te Nijmegen 1915-1917

image imageimageimageimage

Toorop en zijn vriendenkring waaronder de familie Nolet ,Sassen en Deurvorst maakten geregeld deel uit van de door hem georganiseerde diners.  Berg en Dal was zijn favoriete lokatie. Ook Thorn-Prikker verzamelaar Vogel zijn andere Nijmeegse vriend was vaak van de partij. Vanuit  Domburg waar Toorop gedurende  de zomermaanden verbleef schreef hij op 15 Augustus 1913 aan Nolet te Nijmegen. ” Het wordt tijd dat wij elkander weer eens de neuzen wrijven, zolang geleden na ons gezellig samenzijn aan de overkant van de Waal. Ik drink iedere dag je heerlijke gezonde Moezel, kerel dat doet mij goed, ik loop er beter van dat verzeker ik je. Iedere maaltijd neem ik een glas, zo’n klein bierglas en ‘ s avonds tegen half twaalf ook nog een. Je bent een heerlijke kerel dat je me zoiets gestuurd hebt, daar kom je niet heel van af hoor! A propos, is Jacqueline (Deurvorst) al weer terug uit Ierland, ik vroeg het Frans maar hoor er niets van. Ik heb voor Frans Deurvorst een mooie, hele mooie ets van Schelfhout gekocht hier op onze tentoonstelling. Geen kubistisch werk, maar werkelijk een mooi ding. Frans en Jacqueline zullen het werk zeer zeker appricieeren, Frans vond het goed dat ik het kocht. De tentoonstelling marcheert hier nog al goed, veel loten verkocht. Tot volgende week zondag in Berg en Dal ” en dan loeren we allemaal lekker frisch met koffie en poesje naar de Waalvlakte om te spelen voor de Claudius Civillis”.

image

Gezicht op de Waal en Ooijpolder vanuit de Batavierenweg

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 2